Sila Ambil Perhatian

Go down

Sila Ambil Perhatian Empty Sila Ambil Perhatian

Post  Administrator on Thu Nov 05, 2009 5:08 pm

Selamat Datang/Welcome

Sebelum anda mula posting,sila ikuti peraturan ringkas dibawah ini..

1.Sahabat

1.1.Semua dibenarkan login dalam forum ini. Forum ini dibuka kepada semua jenis motor tidak kira "superbikes" atau "Kapcai" yang penting adalah mempunyai minat yang sama.Maknanya ruangan ini terbuka kepada sesiapa pun.

2.Penggunaan Bahasa

2.1.Hanya Bahasa Melayu dan Englishs sahaja yang dibenarkan dalam forum ini. Lain-lain bahasa atau loghat terpulang pada anda dan sesiapa yang memahami.

3. SIGNATURE/AVATAR

3.1 Signature/Avatar mesti mengikut ukuran yang dibenarkan.Mana-mana yang tidak mengikut saiz ukuran yang dibenarkan akan di "DELETE".
*SINGNATURE ukuran yang dibenarkan (600X100 pixels)
*AVATAR ukuran yang dibenarkan (100X75 pixels)


4.Tatabahasa / Adab

4.1.Posting yang berhemah dan bersopan diutamakan bagi mengelak salahfaham sesama ahli dalam forum ini.Jika terdapat kata-kata yang boleh mengganggu ketenteraman warga forum ini akan di "EDIT atau DELETE" mengikut kesesuaian pengurusan.

4.2 Ahli tidak dibenarkan sama sekali mengeluarkan kata-kata lucah,ugutan,kesat dan sebagainya yang boleh menganggu ketenteraman.

4.3 Ditegah sama sekali user-user upload gambar-gambar lucah atau bahan yang salah disisi undang-undang malaysia dan agama islam.

5.Private Message (PM)

5.1.Jika ingin berkongsi maklumat peribadi sila gunakan PM.Dilarang menghantar kata-kata hasutan melalui PM.

6.PENALTY

61. Jika anda gagal mematuhi perkara diatas tindakan akan diambil seperti "banner" kan Username anda, IP Address dan jika melakukan kesalahan yang serius,pihak kami akan melaporkan kepada pihak polis untuk diambil tindakkan.

Harap Maklum

Welcome and enjoy!
Administrator
Administrator
Admin

Posts : 6
Join date : 2009-11-05

https://zidmotor.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum